Nieuwsoverzicht

Impactreport 1 jaar GPA online


Onze jonge vereniging is in een jaar uitgegroeid tot een brede maatschappelijke beweging van 25 leden en 10 kennispartners. Het impactreport laat zien dat de gezamenlijke inspanningen haar vruchten beginnen af te werpen.

Read More

Green Protein Alliance kritisch over voedselbeleidsplannen overheid


De Green Protein Alliance (GPA) stuurde 8 mei een open brief aan het Kabinet en de Tweede Kamer. Daarin slaat de alliantie alarm over de voedselbeleidsplannen van de regering.

Read More

De schouders eronder: GPA presenteert haar plannen voor 2017 en verder


Op 16 februari presenteerde de GPA haar toekomstplannen op het eerste Nationale Green Protein Event.

Read More

Green Protein Growth Plan beschikbaar


Benieuwd naar de plannen van de GPA voor 2017 en verder ? Dat, en meer over hoe we tot deze ambities zijn gekomen, hoe we de eiwttransitie aan gaan pakken, én welke rol verschillende stakeholders spelen, is terug te lezen in het Green Protein Growth Plan.

Read More

Markt zet schouders onder eiwittransitie


In navolging van founding member Albert Heijn is Jumbo de tweede retailer die zich aansluit bij de Green Protein Alliance. Samen met inmiddels zeventien andere koplopers uit de markt zetten de retailers zich in om de eiwitbalans in ons dieet te vergroenen.

Read More

Voedseltop: GPA overhandigt eerste Green Protein Box


Op donderdag 26 januari krijgt GPA podium tijdens de Voedeltop. Jeroen Willemsen ovehandigt Staatssecretaris Van Dam de eerste Green Protein Box..

Read More

Green Protein Event: aanmeldingen van start


Op donderdagmiddag 16 februari 2017 vormt De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug het decor van het eerste Nationale Green Protein Event. Het aantal plekken is beperkt en deelname is kosteloos. Wilt u deelnemen? Klik dan op onderstaande link om u vandaag nog aan te melden.

Read More

HAK en Schouten Europe nemen voortouw in transitie naar ‘groene’ eiwitten


In aanloop naar de Nationale Voedseltop op 26 januari starten de producenten HAK en Schouten Europe met een nieuw initiatief om innovatie, educatie en ondernemerschap in plantaardige voeding te stimuleren. Beide marktleiders in respectievelijk peulvruchten en vegetarische producten en vleesvervangers gaan daartoe een structurele samenwerking aan met de HAS Den Bosch. Onder de naam Praktijklocatie Plantaardige Eiwitten (PPE) wordt ingezet op een ‘triple helix’ kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, studenten en de overheid.

Read More